Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház – Harkányi Psoriasis Centrum

Harkány a Dunántúl legdélibb szegletében Pécstől 25 km-re, a Horvát határ, illetve a Dráva folyó szomszédságában található.
 
Harkány kénes gyógyvizéről híres, mely számos betegség gyógyítására alkalmas, több mint száz éve itthon és külföldön is ismert gyógy-, és üdülőhely.
A Harkányi Gyógyfürdőkórház, a harkányi gyógyvízre alapozva több mint 60 éve áll a betegek gyógyításának szolgálatában és 2015 tavaszától már egy új 45 szobás Harkányi Psoriasis Centrum elnevezésű épületszárnnyal bővülve várja az ide érkező vendégeket.
 
Az új épületünk szakmai hátterét az ország egyik legnagyobb mozgásszervi panaszokat kezelő intézménye biztosítja, amely nőgyógyászati és bőrgyógyászati panaszok kezelése terén is jelentős eredményeket tud felmutatni. Továbbá a programozott kardiológiai rehabilitáció, a krónikus belgyógyászat, valamint kiegészítő kezelésként a testsúlycsökkentő-kúra feltételei is adottak.
Az új épületben az elhelyezés szállodai színvonalon, akadálymentesített környezetben 2 ágyas szobákban történik ahol saját fürdőszoba, TV, telefon, légkondicionáló, minibár és internet elérés is biztosított. Az itt tartózkodók kényelmét tovább fokozza a társalgó barátságos hangulata, a huszonnégy órás recepció szolgálat és a büfé-bár.
 
A gyógyászati kezelésekhez külön szakrendelők állnak a betegek rendelkezésére. A létesítmény saját tornatermekkel, masszázs és elektroterápiás helyiségekkel, tangentorkádakkal és galván kezelővel rendelkezik. Emellett közvetlen átjárás biztosított a gyógyvizes medencecsarnokba és a súlyfürdőbe is.
 
 
A gyógyító tevékenység a rehabilitáció klasszikus eszközei mellett Harkány természeti adottságait kihasználva a fürdőgyógyászati és fizioterápiás módszerek professzionális alkalmazásával történik. Az állapotfelmérés után, minden betegnél egyénre szabottan állítjuk össze a kezelés eszközeit.
 
A hozzánk érkezők gyógykezelése, az összeszokott és magas szinten képzett orvosok, ápolók, gyógytornászok, masszőrök, fizioterápiás asszisztensek csapatmunkájára és a további kisegítő személyzet szoros együttműködésére épül. A Gyógyfürdőkórház elhelyezkedése, nyugalma, csöndes, családias hangulata, a kényelmes elhelyezés, a dolgozók hozzáállása, szakmai tudása mind hozzájárul az emberek gyógyulásához, testi-lelki feltöltődésükhöz. Az ajánlott optimális tartózkodási idő általában kettő-négy hét.
 
 
Az étkezést saját konyha biztosítja, melyről fontos megemlíteni, hogy nemzetközi színvonalú, modern eszközökkel felszerelt helyiségről van szó. Az étrendet tekintve lehetőség van menürendszerű ellátásra és a-la-cart étkezésre egyaránt.
 
A gyógyuláson túl felüdülésre vágyók igénybe vehetnek olyan kiegészítő szolgáltatásokat, mint a wellness medence, szolárium, szauna és a különféle frissítő- és reflex masszázsok.
Harkány és környéke számos kirándulási és szabadidős programot kínál minden korosztály számára. A nyugodt környezet segít kiszakadni a mindennapokból, ezzel is csökkentve a stresszt, mely hozzájárul a kezelések sikeréhez.

 

Információ: www.harkanykorhaz.hu