Több százmillió forintos fejlesztést jelentett be Harkányban Tiffán Zsolt

A kormány 300 millió forint támogatásban részesítette Harkányt, a forrást turisztikai célú fejlesztésekre fordítják majd - közölte Tiffán Zsolt (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerdán a baranyai fürdővárosban, sajtótájékoztatón.

A magyar kormány szívügyének tekinti a nagy múltú fürdőváros fejlesztését - fogalmazott a képviselő.
Emlékeztetett: 2014 végén a kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak, az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatta.

Tiffán Zsolt felidézte: a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban fürdőfejlesztésre uniós forrás nem áll rendelkezésre. Ezért a jövőben is a kormány segítségét szeretnék kérni ahhoz, hogy évről évre, lépésenként lehetővé váljon a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése - fűzte hozzá. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a fürdőfejlesztés nyomán munkahelyek is létesülhetnek, ami nemcsak a fürdővárosban, hanem a magas munkanélküliségi rátájú, szomszédos ormánsági térségben is éreztetheti kedvező hatását.

Tiffán Zsolt arról is szólt, hogy a napokban a dél-, illetve nyugat-baranyai térség minden önkormányzata megkapta a működéséhez szükséges kormányzati támogatást. Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte: a 300 millió forintos támogatást a Harkányi Gyógyfürdő téli strandfürdőjének felújítására fogják fordítani. A gyógyfürdő fejlesztésével párhuzamosan elindult a város főutcájának rekonstrukciója is - ismertette.

Baksai Endre Tamás hozzátette: 2016 januárjától a fürdőváros "Muslinca-sornak" nevezett pavilonsora felújítását is elkezdik.