Ötcsillagos lett a harkányi gyógyfürdő

Ötcsillagos lett a harkányi gyógyfürdő

Az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítést kapta a Harkányi Gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetség minősítő eljárásán.

Kérdésünkre Mogyorósi Ferenc közölte: a 2000-es évek eleje óta minősítik a fürdőket, a harkányinak eddig nem volt, mert ez önkéntes alapon működik, s eddig nem hívták őket. A szakember kiemelte, hogy a múlt évig csupán négy csillagot adtak ki, az ötödik csillagról, és annak minősítéséről nagyjából egy éve döntöttek, s ilyet eddig csak néhány, valóban kiemelkedő fürdő kaphatott.

Harkányban a gyógyfürdőrészlegét minősítették ötcsillagosra, a strandra vonatkozóan ajánlásokat adtak, amely úgy foglalható össze, hogy érdemes és fontos lenne ott is ugyanazt a magas szolgáltatási színvonalat biztosítani.

Kérdésünkre, hogy mi hozta meg a gyógyfürdő sikerét, Mogyorósi Ferenc hangsúlyozta, hogy mindent figyelembe vesznek, de az biztos, hogy a gyógyvíz különleges minősége, az elérhető szolgáltatások száma és minősége és a gyönyörű ősfás környezet nélkül biztosan nem kaphattak volna öt csillagot. Mindemellett pozitívan értékelték a térségben észlelhető turisztikai együttműködést, a személyzet nyelvtudását és formaruháját is.

Forrás: www.bama.hu