Népszerű volt az Egészséghétvége

Az Egészséghétvégét hagyományteremtő céllal kezdeményezte a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, hogy a vendégek egyszerre, egy helyszínen a  lehető legteljesebb képet kaphassák az elérhető egészségmegőrző és terápiás tevékenységekről.

Az európai szinten is egyedülálló gyógyvízre alapozva ugyanis az Egészséghétvége Harkányivókúrától a mozgásterápián át a bőr- és nőgyógyászati kezelésekig számos gyógyászati szolgáltatás vehető igényben a fürdőben.

Az Egészséghétvégén mindezek a lehetőségek több száz érdeklődő előtt mutatkoztak be.

A legtöbben a különféle szűrővizsgálatokat és orvosi tanácsadási lehetőségeket keresték, de sokan csatlakoztak a gyógymedencében zajló különféle dinamikus és eszközös vízi tornákhoz is.

Népszerűnek bizonyult a hangtálas terápia: valószínűleg az eljárás különlegessége és újszerűsége miatt.

A szervezők tapasztalatai alapján az Egészséghétvége beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az első alkalom és az ebből fakadó viszonylagos ismeretlenség ellenére is sokakat mozgatott meg, a népszerűbb programokra nem egyszer sorba is kellett állni.

A folytatás borítékolható, hiszen a város legfontosabb gazdasági ágának számító gyógyturizmus eddig nem rendelkezett ilyen nagyszabású, szakosított rendezvénnyel.

(Harkányi Hirmondó)