Kisebb fejlesztésekkel, változtatásokkal kezdik a munkát

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/kisebb-fejlesztesekkel-valtoztatasokkal-kezdik-a-munkat-557103

2014. június 6. 18:31 Babos A. (Dunántúli Napló)

Kisebb fejlesztésekkel, változtatásokkal kezdik a munkát

Harkány | Szakmai körök ajánlották az önkormányzat figyelmébe, így kapott aztán felkérést a Harkányi Gyógyfürdő vezérigazgatói posztjára Kerényi Erika. A 45 éves budapesti, közgazdász végzettségű hölgy korábban több kórházban dolgozott vezetőként. Terveiről is kérdeztük.

– Mikor volt utoljára Harkányban?

– Néhány éve, egy napot, fürdővendégként.

– Milyen benyomásokat szerzett?

– A retró volt a legerősebb.

– Ma is jellemző?

– A strandrészen sajnos igen. Fel is merült, hogy talán a retró irányába kellene elmenni, de a minőségi szempontokat így sem lehetne elhagyni, vagyis az ár, amit a strandra kellene költeni, nem csökkenne, a retró legfeljebb stílusválasztás kérdése lenne.

– Mit lehet azonnal tenni, változtatni?

– Olyan, önmagukban nem kiemelkedően drága fejlesztéseket, intézkedéseket, amelyek látványos eredményt hoznak, a vendégek látják a változást, az élményeiket növeli. Játékmesterekre, animátorokra gondolok, akik programot szerveznek a fürdőzőknek, bevonják őket. Átfogóbb fejlesztésekre természetesen szükség lesz.

– Nem kevesek szerint drága a harkányi belépő. Lesz változás?

– A környékhez képest nem vagyunk drágák, de nem emeltünk, tartjuk a tavalyi árakat.

– Az aranykorhoz képest harmadára esett a látogatószám. Van út újra felfelé?

– Harkány szép város, különleges gyógyvízzel, én előre szeretnék menni, nem azzal foglalkozni, mi volt húsz éve, hanem azzal, mi várt rám, s hogyan lehet előrejutni.

– Hogyan lehet?

– A fejlesztéseken túl jó ötletekkel s a szervezet átalakításával, ami nem leépítést jelent, hanem esetleges átszervezést, illetve egyes posztokon minőségi cserét.

– Harkányban egy ideje emlegetik az oroszokat, de tömegesen még nem jöttek. Ön is csábítaná őket?

– Nem szabad egy nemzetre koncentrálni, minden vendég kedves, de igaz, az orosz piac fontos.

Termékenységi program

A jövőben a korábbiaknál jobban kívánják hangsúlyozni a harkányi gyógyvíz egyes jó tulajdonságait. A psoriasis (pikkelysömör) kezelésének lehetőségeiről már többen tudnak, de a női meddőség kezelésében elért eredményeket amiatt is emelnék ki, mert egyrészt népbetegség, másrészt mert az még kevésbé ismert, pedig a lombikprogramhoz hasonló mutatókat érhetnek el fürdőkúrával. Egyfajta termékenységi programot építenének fel köré, s megszólítanák a 30–40 év közti nőket, ezzel a vendégkört is fiatalíthatnák.